Moje zkušenost s přírodní vlasovou kosmetikou

Dlouhou dobu jsem hledala přírodní vlasovou kosmetiku, která by dodala mým vlasům dostatečnou hydrataci, vlasy by vypadaly zdravé, lesklé a krásné.

Přírodní vlasová kosmetika

Nedávno jsem v Plzni, v Bezručově ulici narazila na obchůdek s nápisem „Váš řecký ostrov v Plzni“, který se zaměřuje na prodej nejenom řeckých potravin, vín a destilátů, ale také na prodej přírodní kosmetiky. Jelikož již dlouhou dobu sháním vhodnou přírodní kosmetiku na vlasy, rozhodla jsem se, že se podívám dovnitř a podívám se, zda by mě nějaký produkt nezaujal.

Výběr vlasových přípravků

V obchodě mají řadu přírodních výrobků od značek Aphrodite, OlivOlio a OlivAloe. V nabídce mají různé vlasové šampóny, kondicionéry, oleje, masky či ochranu proti UV záření. Zaujalo mě zde více produktů nejenom kvůli tomu, že se jedná o přírodní kosmetiku, ale dostali mi také svojí vůní a složením.

Jelikož jsem žádnou z výše uvedených značek doposud neznala, většinou si totiž vybírám produkty na základě recenzí, rozhodla jsem se, že si koupím prozatím pouze šampon na vlasy. Konkrétně jsem si vybrala olivový šampon na vlasy Aphrodite, který je určený přesně pro můj typ vlasů – tedy pro vlasy suché a poškozené. S výběrem šampónu mývám problémy, neboť ne každý mi sedne. A tak jsem byla zvědavá, jaké vlasy budu mít po tomto přírodním šampónu.

Vyzkoušení šampónu Aphrodite

Když jsem si šampon přinesla domu, byla jsem celá nedočkavá a musela jsem ho hned vyzkoušet. Po umytí hlavy a vyfénování vlasů jsem byla velice příjemně překvapena. U většiny šampónů mývám problém s tím, že jsou moje vlasy zplihlé a elektrizují. Díky tomuto šampónu jsem měla vlasy krásné nadýchané, voňavé, lesklé a poddajné. Vlasy mi vydržely krásné tři dny, což je při mém každodenním mytí opravdu skvělé. Čekala jsem, že po druhém či třetím dni začnou vlasy elektrizovat a být neposedné, jako se mi to často stává u jiných šampónů. Nestalo se tak, což mě přesvědčilo k dalšímu nákupu a vyzkoušení dalších řeckých produktů.

Nákup dalších produktů

Olivový olej na vlasy

Vydala jsem se tedy znovu do obchodu v Bezručovce. Už při první návštěvě mě velice zaujal vyživující olivový olej na vlasy Aphrodite, jelikož sháním pro své suché a poškozené vlasy poměrně dlouho nějaký vyhovující olej, který by vlasům dodal výživu, nezmastil je a zamezil třepení konečků. Při první návštěvě se mi však nechtělo dávat za olej vyšší částku. Proto jsem se rozhodla pro jeho koupi při druhé návštěvě.

Zkušenost s olivovým olejem na vlasy

Koupě oleje mě opět nezklamala. Vlasový olej používám už nějaký čas a splňuje vše, co jsem požadovala. Nakoupila jsem si od výše uvedených značek i další produkty a jsem velice ráda, že jsem na obchod tenkrát narazila. Všechna moje předešlá kosmetika letěla do koše a teď používám pouze přírodní kosmetiku, která dělá mým vlasům opravdu dobře.

Něco málo o kosmetice

Přírodní kosmetika z Kréty je vyrobena z kvalitních přísad, které neobsahují žádné chemické přísady, minerální oleje, silikony či parabeny. Základem veškeré přírodní kosmetiky je řecký extra panenský olivový olej a některé výrobky obsahují Aloe Vera.

Pro koho je kosmetika na vlasy vhodná?

Přírodní kosmetika na vlasy z Kréty je vhodná pro ty, kteří chtějí o své vlasy pečovat v souladu s přírodou, používat kosmetické přípravky bez chemie, parabenů a dalších škodlivých přísad.