Tradiční místo pro maturitní plesy

Když se studenti dostanou na střední škole do 4. ročníku, kromě jejich přípravy na maturitu řeší také maturitní ples, který lze považovat za zážitek na celý život. Moje bývalá třída tímto také prošla.

Maturitní ples jsme začali řešit už v průběhu 3. ročníku, neboť uspořádání takové události není vůbec snadné a vyžaduje mnoho příprav a zařizování. Na základě vybraných finančních úspor jsme se museli jako třída domluvit a shodnout se, kde náš maturitní ples uspořádáme, jaká hudba bude po celý večer hrát, co bude v tombole, jaký bude program apod.

Zpočátku to nebylo vůbec lehké. Ať už jsme se řešili cokoliv – místo maturitního plesu, styl a barvu šatů, hudbu, moderování, barvu šerp a dalších podstatných bodů, nemohli jsme se na ničem pořádně domluvit. Jedna část lidí bylo pro něco a druhá skupinka to viděla jinak.

Místo konání

Nejdůležitějším body, které jsme museli vyřešit jako první, byly místo a termín konání. Kdybychom výběr místa nechali na poslední chvíli, mohlo by dojít k tomu, že bychom žádný dobrý prostor již nesehnali. Přece jenom se v zimním období před maturitou koná opravdu mnoho maturitních plesů.

Maturitní ples naší třídy se konal již v roce 2007 před vánočními svátky. Po dlouhém zvažování a rozhodování jsme zvolili moderní a stylově zařízený společenský sál Big Hall v plzeňském Parkhotelu. Co se týkalo tehdejší nabídky sálů v Plzni, konferenční prostor Big Hall v Parkhotelu patřil k nejnovějším a nejmoderněji zařízeným sálům.

Výhody sálu Big Hall

Tento sál jsme vybrali nejen kvůli jeho modernosti, ale ocenili jsme na něm i další jeho přednosti oproti ostatním plzeňským sálům. Konkrétně nás u tohoto konferenční prostoru oslovila zejména:

  • velikost prostoru (Big Hall má celkovou rozlohu 1000 m2)
  • velká kapacita (až 937 osob)
  • technické vybavení a s tím spojené kvalitní ozvučení
  • balkon
  • 3 bary (dva v přízemí, jeden v patře)
  • přítomnost salónků

Pokud tedy vybíráte vhodný prostor, doporučuji vám zaměřit se co nejdříve na termín a místo konání. Čím dříve tuto záležitost začnete řešit, tím větší výběr budete mít. Dále také doporučuji se při výběru neunáhlit. Srovnejte si různé nabídky sálů, jejich výhody i ceny za pronájem sálu. Vybraný sál si pak jděte osobně prohlédnout, tím totiž předejdete případnému zklamání.

Řešení dalších důležitých bodů

Když už jsme zařídili konkrétní termín a místo našeho maturitního plesu, začali jsme řešit další neméně důležité body týkající se přípravy. Jednalo se o vymyšlení tématu maturitního večírku, s čímž souvisel také výběr barev šatů. Dále bylo nutné vyřešit program, moderátora, fotografa, kameramana, hudební doprovod a domluvení různých vystoupení.

To však nebylo všechno, museli jsme se jako třída shodnout také na vzhledu šerp a skleniček, které byly určené na přípitek, zajistit výrobu propagačních materiálů (konkrétně se jednalo o výrobu půlnočních novin a pozvánek), sehnat sponzory a připravit tombolu.

Pořádání maturitního plesu opravdu není nic jednoduchého. Na začátku jsme se jako třída nemohli vůbec na ničem domluvit, každý si totiž chtěl prosadit svou. Nakonec jsme vše zvládli a uspořádali jedinečný maturitní ples, na který nikdo z nás nezapomeneme.