Z Ikei do Jílového u Prahy

V srpnu 2016 jsme s přítelkyní zařizovali bydlení v Jilovém u Prahy a dlouho dobu jsme vybírali nábytek. V jedné prodejně se nám líbil noční stolek, v druhé skříň … Nakonec ale vyhrála Ikea, která je od domu vzdálena asi 35 kilometrů. Proč? Své určitě hrály finance, kterých při vybavování celé domácnosti nikdy není dost. A pak samozřejmě kvalita nábytku, která je za tu cenu podle nás nadprůměrná.

Problémy s naložením

Říkali jsme si, že nemůže být nic jednoduššího, než odvézt pár kusů nábytku. A když došlo na den stěhování, všechno se začalo sypat. Leon ST Cupra je sice skvělé auto, na stěhování rohové sedačky ale nestačí. Rodiče žijící dlouhodobě v Pardubicích s jejich Nissanem Micra nepomohou a většina přátel auto ani nemá. V sobotu vám dodávku jen tak někdo nepůjčí … Musel jsem si tedy sednout do prázdného obývacího pokoje na zem a hledat na internetu.

Na dotaz stěhování bylo ve vyhledávání nespočet výsledků, ale nic pro nás. S odvozem nábytku z prodejny jsem byl úspěšnější. Nazývá se to nákladní taxi. U firmy Profigroup jsem na tuto službu narazil, ne tedy tak úplně náhodou, byl jsem zoufalý. Pročítám nabídku služby a dočítám se, že auto je možné přitavit do hodiny! Super, říkám si! Volal jsem jim, na vyplňování formuláře nebyl tak úplně čas. Pán z firmy měl s kolegou čas až za dvě a půl hodiny, ale říkal jsem si, co už…

Skvělý přístup

S požadavkem na rychlé přistavení se pánové vypořádali rychle – nábytek byl vybraný a tak stačilo zajít do prodejny, zaplatit a vyvést ho ven před chod. Tam už čekala velká dodávka, kam jsme naložili všechny skříňky, stůl i židle. Všechno úhledně složené, za což Ikeu chválím. No, po montáži stolu a osmi židlí už tak chválit nemůžu 🙂

Ikea má jednu velkou chybu, o které jsme se přesvědčili ve skladu. Všechny velké věci mají ve skladu asi 6 kilometrů opodál. Pánové ze stěhovací firmy o tom věděli, my moc ne. Jeli jsme za nimi, tam nám pomohli naložit pohovku se šatní skříní a jeli jsme domů. Plná dodávka nábytku byla na té správné cestě.

Cena překvapila

Cena je stanovena podle hodinové sazby pracovníků, takže se neplatí za ujeté kilometry. 700 za pronájem dodávky a dva pracovníky na hodinu? To je levnější, než kdybychom jezdili s osobákem nebo si dodávku půjčili. A ještě nám pomohli naložit těžkou pohovku, která byla složena “pouze” na tři díly.

Ne, že bychom se chtěli stěhovat, ale kdyby náhodou, využijeme stěhování i nákladní taxi od firmy Profigroup. Cena je více než příjemná, se vším vám pomohou a vy jste bez starostí. Děkujeme vám, pánové!

 

img_8212