Řasenky nejsou pro mě, SEAT Leon Cupra ANO!

Jsem Markéta a rozhodla jsem se s vámi podělit o velmi cennou zkušenost. Nebude to ale o výběru řasenky nebo co nejužších kalhot v Orsay,, ale o pořízení nového SEAT Leonu Cupra. Móda mi nevadí, ale auta jsou moje. Po letech spoření na pořádné auto nastal čas nějaké pořídit.

SEAT Leon Cupra

Vždy bylo mým snem sešlápnout plyn a pořádně se zabořit do sedadla. To se mi podařilo jen jednou a ani jsem nemusela šlapat na plyn – nabourali mě na semaforu 🙂 Můj trojkový Golf to nepřežil. Což je vlastně dobře, protože bych v něm jezdila do teď. Nastal čas na nové auto.

Výběr toho správného ďáblíka

V desítkách článků jsem četla porovnání mezi třemi vozy – VW Golf R, Honda Civic Type R a SEAT Leon Cupra. Golf by byl skvělý, trojka mi přirostla k srdci. Golf R je nádherný, hlavně v modré nebo rudě červené. Kromě barvy se mi tam ale líbil 300koňový dvoulitr. Vzhledově na Golf R nic nemá, ale cenovka téměř milion (ještě, než si začněte vymýšlet) nebyla to, co bych zrovna chtěla.

Abych se nedostala na nesmyslnou částku pořízením, ale i provozem, nabízel se SEAT Leon Cupra. Ano, 800 tisíc není málo, ale stále je to o 200 tisíc méně než u Golfu. Se stejným motorem a možná ještě lepším vzhledem.

U Hondy Civic Type R a 310 koní v motoru se mi nelíbí vše ostatní. Kromě toho, že je to Honda Civic, nemám ráda interiér, zadní křídlo znemožňující výhled dozadu a zvláštně tvarovanou masku. Na testovací jízdě na jedné výstavě jsem měla možnost projet Type R asi 5 minut – jízdní vlastnosti super, ale ten vzhled není pro mě. A cena přes milion – kdepak.

Kamarád mi doporučoval Octavii RS nebo Super SportLine od Škodovky. Kromě toho, že v Octavii RS můžete mít maximálně 220 (230 koní u Octavie RS 230, která se už nedělá), je ve finále ještě dražší než Leon. Superb SportLine je sice krásný, TOP vybavený … ale cenou 1,2 milionu si můžu nechat zajít chuť. To samé platí pro BMW M, AUDI RS .. málokdo je může zaplatit a já to rozhodně nejsem.

Rozhodla jsem se tedy pro střední cestu – hezký a cenově přijatelnější vůz, než zbytek a s výkonem 290 koní žádný prdík 🙂

Leon Cupra, ale od koho?

Bazar nebo nové? Leony Cupra 290 v bazaru moc nejsou, najdete tam spíš tu starší 280 koňovou verzi. U vozu s tímhle motorem nemáte nikdy zaručeno, že se netahal na maximum už od začátku. Proto bych do bazarového nešla. Volba – nový Leon Cupra ke mně!

SEAT Leon Cupra - záď vozu

Protože bydlím v Přešticích, volba byla jasná – pojedu do Plzně. Zkusila jsem na Borech projít vše, co tam je, a nakonec jsem skončila v Autocentru Šmucler. Nenutili mi tam žádnou výbavu, kterou nevyužiji, všechna data o voze pán věděl z hlavy. No bylo to něco úplně jiného.

Nakonec jsem se rozhodla pro paket s černou metalízou a oranžovými doplňky. Svobodně J Když jsme se dostali na možnost financování, vypadalo to dobře. Tak jsem si jedno vzala. Zaplatím polovinu a druhou budu splácet. Přeci jen nějaká finanční rezerva se hodí.

Co s mým Golfíkem?

Jelikož vypadá z boku jako harmonika, zadní nápravu má položenou vedle sebe a ze skel zůstalo na svém místě jen to přední, asi z něj nic nebude. Moje mladší sestra má prostě smůlu.