Jak vybrat tu správnou e-cigaretu?

S elektronickými cigarety se roztrhl pytel, poté co se prvně v Česku objevily. V dnešní době je na trhu nepřeberné množství druhů a značek a s tím vyvstává problém, jakou elektronickou cigaretu vybrat, aby vám vyhovovala.

Jak poznat originální e-cigaretu?

Ani tato oblast se nevyhnula padělatelům, kteří kopírují obaly. Tudíž ne každý pozná rozdíl mezi originálem a padělkem. Samozřejmě hodně záleží, jakou značku zvolíte. Často lze originál rozluštit již podle obalu, ale ne vždy. Samotné neoriginální cigarety lze pak těžko rozeznat, neboť na první pohled vypadají stejně jako originál. Uvnitř tomu ale tak není – například slabší baterie do elektronické cigarety, její ochrana při přepětí, doba životnosti, která bývá mnohem slabší než u originálu, nebo špatný náhradní atomizér, který nevydrží a musí se častěji měnit.

Výběr e-cigarety

Při výběru elektronické cigarety se nezaměřujte jen na cenu. Měli byste vzít v potaz také, jaký typ kuřáku jste, nebo co od elektronické cigarety očekáváte.

Typ kuřáka:

  • slabší kuřák – vykouříte-li do 5 cigaret denně, ideální bude e-cigareta s kapacitou alespoň 650 mAh
  • střední kuřák – jsem patří ti, kteří vykouří do 10 cigaret denně, v tom případě vybírejte baterii s minimální kapacitou 1100 – 1500 mAh
  • silný kuřák – vykouří 10 až 20 cigaret denně, pro toho je vhodná baterie e-cigarety 1500 mAh nebo více

Značky e-cigaret

Vybrala jsme dvě značky, se kterými mám zkušenosti. Obě jsou kvalitní, a pokud sáhnete po některém z jejich produktů, určitě neuděláte chybu. Jedná se o značky Joyetech a Eleaf.

Joyetech

Elektronické cigarety od Joyetech patří ke kvalitním výrobkům na trhu. Joyetech je již od svého založení synonymem pro inovativní elektronické cigarety té nejvyšší kvality, která je však vykoupena vyšší cenou. Pokud tedy neřešíte cenu, ale chcete opravdovou kvalitu, určitě doporučuji vybírat od této značky.

Výhody e-cigaret Joyetech:
  • kvalita zpracování
  • kvalita dodávaného příslušenství
  • trvanlivost výrobků

Ačkoli se jedná o kvalitní e-cigarety, tak tato značka má své padělatele. Originál Joyetech poznáte zejména podle mírně vystouplého loga na krabičce, která se při otevření vysunuje směrem nahoru. U samotné e-cigarety bývají rozdíly bohužel méně parné – slabší baterie, její životnost, kvalita i výdrž atomizéru.

Eleaf

Další značkou kvalitních a spolehlivých e-cigaret je Eleaf, kterou založila firma Joyetech. Eleaf e-cigarety mnozí znají pod názvem firmy iSmoka. Ačkoliv se jedná o levnější alternativu, tyto elektronické cigarety jsou i přesto vysoce kvalitní. Firma iSmoka, stejně jako Joyetech, disponuje řadou ověřených certifikátů a technologických patentů týkající se výroby e-cigaret.

Výhody Eleaf:
  • vysoká kvalita výrobků
  • dlouhá životnost
  • neustálý vývoj jednotlivých e-cigaret

Při výběru konkrétní cigarety opravdu dbejte na kvalitu a pořiďte si originální výrobek. U padělků vás nic dobrého nečeká – špatná kvalita, kratší životnost, riziko újmy na zdraví. Nejčastější případy popálenin a explozí mají na svědomí právě neoriginální padělky. Proto vždy vybírejte elektronické cigarety pouze u známých a ověřených prodejců, kteří se mohou prokázat platnými certifikáty.