Proč jsem se rozhodla pro sedací vak od vemio.cz?

Po sedacím vaku jsem koukala už delší dobu. Líbí se mi jejich barevné kombinace, baví mě na nich odpočívat a také jsem vždy ocenila jejich variabilitu využití. Kdykoliv byla možnost si sednou do sedacího vaku, okamžitě jsem toho využila a tak bylo jen otázkou času, kdy si domu takový sedací vak pořídím. A ta chvíle nastala. Chvíli jsem hledala a pak jsem došla k výsledku, objednala jsem ho na vemio.cz

Podle čeho jsem si vak vybrala?

Při výběru sedacího vaku pro mě byla důležitá tahle kritéria:

  • materiál
  • náplň
  • velikost
  • design

Materiál jsem chtěla především odolný, nepromokavý a takový, který půjde snadno čistit. Měla jsem totiž v plánu brát sedací pytel i na zahradu. Proto výběr padnul na nylon. Nylon je odolný materiál, který zvládne i drápky mého psa a snadno z něho jdou odstranit fleky od pití, jídla nebo trávy.

S náplní to bylo taky jednoduché. Chtěla jsem tu nejkvalitnější, která neslehává a vydrží dlouho nadýchaná. Navíc mě trápí alergie, tak jsem chtěla náplně antialergickou. To všechno splňují polystyrenové kuličky EPS.

EPS kuličky jsou malé kuličky o velikosti 1-7 mm a pro sedací vaky se využívá zpevňovatelný plystyrén nazvaný EPS, který se dodává ve formě malých, mléčně zakalených perel. Kuličky si dlouho dobu drží svůj tvar i velikost a tak nedochází k nepříjemnému slehávání.

Co mi u EPS kuliček udělalo radost je jejich ekologický vznik. Polystyren se vyrábí z látek (styren a pentan), které se běžně vyskytují v naše, prostředí a neškodí tak životnímu prostředí.

Velikost sedacího vaku jsem si vybírala podle místa ve svém pokoji a také jsem se dočetla, že je potřeba velikost přizpůsobit používání. Takže když jsem chtěla vak i na ležení, musela jsem zvolit větší velikost – 200 x 145 cm.

Jelikož si potrpím na hezké a designové věci, nechtěla jsem žádný šíleně barevný dekor. Můj dům je zařízený jednoduše v takovém, skandinávském stylu, takže barevné věci se mi tak příliš nehodí ani se mi nelíbí. Chtěla jsem tak sedací vak jednobarevný, ideálně v šedé barvě. Také jsme chtěla klasický tvar, tedy tvar velkého polštáře. Žádné kulaté vaky, ani tvar křesla nebo balonu, prostě klasický obdélník.

Našla jsem ho na vemio.cz

Když jsem si tohle všechno ujasnila, začalo hledání toho “pravého”. Najít sedací vak, který bude splňovat tohle všechno se ukázalo více složité než jsem si uměla představit. Prohledala jsem celý internet až jsem ho našla na vemio.cz.

První z čeho jsem měla radost byla nabídka barev, ve kterých byla i moje oblíbená šedá. A tím mé nadšení začalo. VEMIObaq® jsou určené do interiéru i na zahradu, jdou snadno omývat a čistit a jsou voděodolné.

Co se týče kuliček jsou antialergenní a jsou chráněné dvojitým šitím, díky čemuž nemají kuličky šanci nikudy vypadávat a unikat.

Já si vybrala Sedací vak MAXI, který má rozměry 200 x 145 cm (+-3 cm) a vejde se do něj náplň 600 l. Je vyrobený z materiálu Exam 850 a má krásnou sytou šedou barvu. Co jistě každá ocení, na sedací vaky je poštovné ZDARMA. Sedací vak mám doma něco přes měsíc a jsem maximálně spokojená, každý den se těším až si do něj sednu nebo lehnu a budu odpočívat. Už se mi na něj povedlo vylít i pití a čištění proběhlo hladce a žádné skvrny nezbyly.1205-1510104562