Zkušenosti s výběrem zdravotní matrace

Loni v létě jsme se s manželem rozhodli koupit nové matrace. Chtěli jsme kvalitnější produkt, ale ne příliš drahý. Využili jsme proto nabídky matrace 1+1 zdarma. Konkrétně u zdravotní matrace Natali Visco.

Proč právě Natali Visco?

Matrace jsem koupila na doporučení kamarádky a článku Jak vybrat matraci?, který jsem si přečetla na jednom webu o bydlení. Dopravu jsme měli zdarma a do čtrnácti dnů jsme opravdu už spali na nových zdravotních matracích. Přesně tak, jak sliboval internetový portál.

Současná spokojenost

Zdravotní matrace máme zhruba rok a půl a nelituji koupě. Při praní oceňuji snadnou manipulovatelnost. Jsou v hypoallergenním potahu, který lehce stáhnu a po vyprání opět nasadím. Prala jsem je přibližně třikrát na 60° C a nepozoruji žádné změny způsobené praním.

Tvrdost matrací

Každá strana matrace disponuje rozdílnou tvrdostí. Růžová strana hard je tvrdší a oranžová soft měkčí. Máme jeden potah, ale dvě oddělené matrace, jelikož upřednostňuji spaní na měkkém. Matraci mám tedy oranžovou stranou nahoru a manžel přesně naopak. Oba jsme spokojeni a nemusíme se dohadovat.

Materiál

Jádro je tvořeno pěnou Flexifoam a v oblasti bederní páteře je využita tzv. líná pěna. Manžela často bolela záda a tzv. líná pěna v této pěnové matraci je známá tím, že se tvaruje na základě předaného tepla a zátěže. Tím dochází k úlevě pro zádové svalstvo. To byl také jeden z důvodů, proč jsme si nové matrace pořizovali.

Výhody:  

  • možnost zvolit si tvrdost matrace
  • využívá tzv. líné pěny v bederní oblasti
  • příznivá cena
  • záruka 5 let

Zatím si nemohu nijak stěžovat. Matrace jsme koupili za příznivou cenu, jsou pohodlné a manžela tolik nebolí záda.